Quines malalties poden provocar una mala alimentació?

¿Qué enfermedades pueden provocar una mala alimentación?

Mala Alimentació

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Quines malalties poden provocar una mala alimentació?
La mala nutrició és un dels grans problemes de la vida moderna, a causa de les presses i als horaris complicats s'ha generat que el menjar ferralla guanyi terreny i el seu excés en greixos saturats, sal i calories, puguin danyar la nostra salut.
Si no tenim una dieta balancejada i equilibrada, que contempli totes les nostres necessitats de nutrients, vitamines i fibres, llavors estem parlant d'una mala alimentació, la qual pot disminuir la resposta del sistema immunològic, alterar el desenvolupament físic i mental i incrementar la vulnerabilitat a les malalties.

Desafortunadament no acabem de comprendre els riscos i la importància d'aquest tema i seguim amb els nostres mals hàbits alimentosos.

La insuficiència en fruites i verdures constitueix un dels principals factors de risc per a la mortalitat a nivell mundial, addicionalment causa prop d'un 19% dels càncers gastrointestinals, 31% de les cardiopaties i 115% dels accidents cervell vasculars. La seva recomanació és incloure almenys 400g diaris de fruites i verdures per a prevenir malalties cròniques com el càncer, l'obesitat,  les cardiopaties o la diabetis.
 
Malalties relacionades amb una mala nutrició.

1. Diabetis
Aquesta malaltia genera que l'organisme compti amb massa sucre en la sang provocant diversos trastorns, sent el principal, la baixa producció de l'hormona insulina. A més, és més greu si comença quan la persona és jove (diabetis juvenil). No obstant això, és més comú en les persones majors de 40 anys, generalment amb sobrepès.
Limita el consum d'aliments ensucrats, grasses i alcohol, incorpora a la teva dieta fruites i verdures, aliments integrals i menja porcions més petites.

2. Osteoporosi
Aquesta malaltia és el producte d'una dieta rica en carns, sucres refinades i greixos.  Per a prevenir la seva aparició, el millor és consumir aliments rics en calci i evitar els aliments processats.

3. Càncer De Colón
Entre el càncer de còlon i la mala alimentació existeix un vincle estret. Per aquestes raons se sap també que una dieta basada en excessos de greix i poc contingut de fibra, incrementa el risc de càncer de còlon i estómac.
 
4. Sobrepès i obesitat
La principal causa d'una mala alimentació és l'increment de pes a causa dels alts consums de menjar que sobrepassen les quantitats necessàries per a l'organisme, especialment en el que refereix a greixos, ensucris i farines. Aquesta és una de les més actuals malalties en creixement, a més de que porta a un alt nivell de risc a la salut.

5. Hipertensió arterial
L'excés de greixos i sal en l'alimentació pot causar hipertensió arterial. La pressió elevada impedeix l'adequada circulació de la sang, la qual cosa pot portar a accidents cardiovasculars amb conseqüències que inclouen infarts o embòlies. Consumeix aliments que incloguin font de potassi, calci, magnesi, fibra i menor quantitat de sodi.

6. Hipercolesterolèmia
La hipercolesterolèmia és una malaltia provocada per l'alt nivell de colesterol, el qual es troba en els aliments d'origen animal com les carns, ous, mantega i derivats. A més, aquesta malaltia danya les artèries, afavorint l'aparició d'aterosclerosi, la qual cosa a la llarga pot portar a un infart.
Per a evitar això inclou en la teva dieta aliments amb fibra, fruites, verdures, peixos blaus, és a dir salmó, tonyina, sardines, fruita seca i cereals integrals, aconseguint prevenir el colesterol elevat.
 
7. Gota
La gota és una malaltia produïda per l'excés en el consum de carn vermella, begudes alcohòliques i ensucrades, pel fet que això eleva la concentració d'àcid úric en sang causant dolors en articulacions, peus i genolls.
Per a evitar-ho, inclou major consum de llegums, hortalisses i fruites i disminueix el consum de carn.
 
8. Càries
La salut bucal està estretament lligada amb els hàbits alimentosos i la higiene. Un consum constant en d'aliments rics en sucre, greixos, hidrats de carboni, atribueixen col·lectivament amb una mala higiene.

9. Malalties Cardiovasculars
La mala alimentació sempre porta conseqüències a nivell cardiovascular. L'excés de greixos provoca un augment del colesterol dolent, a més d'una major pressió arterial. Al costat de l'obesitat, conformen un grup de factors de risc important i gairebé determinant perquè es produeixi una malaltia cardíaca o accidentis cervell vascular amb lamentables conseqüències.
 
En conclusió, aquests són només algunes de les conseqüències d'una mala alimentació, però considero que et faran recapacitar en diverses coses, recorda que una mala dieta et pot conduir a l'obesitat, amb tots els riscos que això implica. Fer exercici i tenir una dieta balancejada és fonamental per a evitar les malalties i mantenir una bona qualitat de vida.

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat