Menjar amb cap

Comer con cabeza

Aliments que curen.

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Menja amb cap
 
Per què engreixem?
A què es deu que ens agradin tant els aliments insans i processaments?
 
La societat moderna s'ha saltat totes les normes alimentàries dictades per la sàvia naturalesa, fins a l'extrem que literalment morim pel menjar.
 
Entre altres efectes indesitjables per a la salut, l'excés de pes provoca pèrdua de massa òssia i una pressió en les articulacions que condueix a l'artritis.
 
Menjar porqueria. Picar una cosa ràpida és una manera molt habitual de sadollar la gana i al mateix temps d'encebar-nos de calories. A més d'engreixar l'excés de greixos i sucres danya el fetge i augmenta el risc de sofrir malalties cardiovasculars i diabetis.
 
8 Superalimentos
 
1. Fulles verdes.
 
Encara que rares vegades les consumim com a plat principal, les verdures de fulla verda són un dels aliments més sans que podem incorporar a la nostra dieta.
 
2. Fruits vermells.
 
Baixos en sucres i amb una composició nutricional excel·lent, nabius, gerds, maduixes o mores reuneixen una de les majors concentracions d'antioxidants de la naturalesa. Per això el seu consum es relaciona amb una reducció en el risc de patir diabetis, càncer o declivi cognitiu.
 
3. Llavors.
 
Similars a la fruita seca per la seva concentració d'antioxidants, acidos grassos i minerals, es distingeixen per la seva abundància d'oligoelements.
 
4. Tomàquet.
 
Els nivells de carotenoides en la pell en aquesta baia són, segons un estudi publicat el 2011 en la  revista Nutrition Research, un òptim indicador de la salut en general. La presència dels citats pigments en l'organisme es relaciona amb un menor risc de mort, sobretot, si parlem d'un carotenoide anomenat licopé, que protegeix enfront de diversos tipus de càncer i millora la salut cardiovascular.
 
5. Fruita seca.
 
Rics i molt energètics, la fruita seca crua són l'aliment ideal per a picar entre hores. A més d'un elevat valor calòric, posseeixen gran quantitat d'àcids grassos omega-3 i omega-6, proteïnes, vitamines, minerals i fibra. Els seus àcids grassos ajuden a prevenir malalties cardiovasculars, ja que milloren la salut del sistema circulatori i temperen la pressió arterial.
 
6. Llegums.
 
Si volem consumir poques calories, molta fibra i hidrats de carboni d'elevat valor nutricional, res millor que un bon plat de llenties, cigrons o mongetes. El seu baix índex glucèmic estabilitza les concentracions de sucre en sang i contribueix a millorar els símptomes de la diabetis.
Així mateix tenen efectes protectors del sistema digestiu.
 
7. Granada.
 
La seva elevada concentració en antioxidants és de sobres coneguda, es deu a la presència d'un compost que existeix en molt poques plantes.
La punicalagina, una molècula de la família dels tanins, combat l'arterioesclerosi i contribueix a controlar la pressió arterial.
 
8. Te verd.
 
Segons un proverbi oriental, “és millor passar tres dies sense menjar que un sense te”. Aporta gran quantitat d'antioxidants, capaços de prevenir el mal cel·lular i accelerar la digestió, és un bon vasodilatador i diversos estudis indiquen que un consum moderat de te verd disminueix el risc de mort per malaltia cardiovascular. 

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat